tisdag, januari 05, 2010

Härliga nyår!

Nyår var en höjdare.
Fint folk och fantastisk mat.
För er som vill skapa en finfin trerättermeny föreslår jag denna franskinfluerade smakupplevelsen:
Förrätt
Löksoppa med gratinerad ost (recept finns på recept.nu)
Har tyvärr ingen bild på soppan men den var inte lika bildskön som den var god så det är ingen förlust.
Huvudrätt
Filets de poisson Pochés au Vin Blanc
eller
Fiskfiléer pocherade i vitt vin
Receptet är självklart tagiet från den klassiska franska kokboken "Det goda franska köket" av Julia Child =) Hälleflundra blev det och såsen var gudomlig.

Efterrätt
Lingonprfait med kolasås
Receptet hittar du på coop.se.


Efter mat och ett väldigt spännane quiz utformad av mig var klockan plötsligt tolv! Tolvslaget firades med skumpa på St Knutstorg. Första året som vi firade där. Hoppas på flera år till!


Inga kommentarer: