onsdag, september 09, 2009

Aktivister


På internatet har vi fått träffa flera intressanta föreläsare som gjort och gör skillnad i samhället. Igår kom två tjejer och pratade om vad deras klimatnätverk planerar inför COP 15. COP 15 är det stora klimattoppmötet som ska äga rum i Köpenhamn i december. Hela världens ledare ska samlas och komma överens om ett nytt Koyotoprotokoll - kan man hoppas, men det är inte troligt. Kring detta möte kommer det ske en massa aktiviteter som olika ngo:s och intresseorganisationer anordnar. Workshops, föreläsningar och mycket annat kommer genomföras för alla klimat och miljöintresserade att ta del av. Spännande!

De två tjejerna som var på besök hos oss var riktiga aktivister och skulle vara med på våldsamma aktioner. Det var intressant att prata med dem och höra hur deras nätverk och de själva resonerade om olika metoder för att nå fram till makthavarna i världen. Det provocerar och väcker känsor med sådana aktiviteter vilket vi fick se prov på bland kursdeltagarna då en man reste sig och lämnade lokalen!

Jag planerar inte att vara med på våldsamma tillställningar men ska gå i den stora demonstrationen 12 december. Den är för alla och kommer vara massiv! Så härligt och inspirerande att vara i händelsernas centrum! Alla borde få träffa en aktivist för att få lite liv i luckan, oavsett vad man sen tycker om deras metoder.

Inga kommentarer: