fredag, maj 09, 2008

Framtiden är här

Coolast idag är helt klart Mats Calla, butiksägare till Ica i Teg som beslutat att inte längre sälja cigaretter i sin butik.

Modigt, rätt, kaxigt och sjukt bra för folkhälsan om det kan inspirera fler handlare att föja efter. Affären blir därmed den första i Sverige att sluta med dubbelmorlaen att genom sponsring stödja ungdomsidrott och satsa på hälsosam mat och samtidigt sälja cancerframkallande äckliga pinnar. Frågan är vad som gäller för snus? Kommer det fortfarande säljas? Det förtäljer inte historien.... det tar i så fall lite udden av det hela.

Men Mats Calla är ändå dagens och framtiden hjälte!

Läs om det i DN: Inga cigaretter på Ica i Teg

3 kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är att historien faktiskt förtäljer snusets öde. "De som snusar behöver inte oroa sig för det har ännu inte förts någon diskussion om att sluta sälja snusdosor." (citerat från DN-artikeln.

Den eventuella dubbelmoralen verkar inte heller bekymra vår gode ICA-handlare: "Jag har inte ens tänkt på att sluta sälja snus".

Miss Considerate sa...

Förvirrad som jag är har jag väl antagligen missat stycket om snuset i artikeln, eller så har den kompletterats med det efter att jag läste den?! Låt oss säga det sistnämnda för att rädda mitt ansikte.... =)

Uttalandet att han inte "ens tänkt på att sluta sälja snus" visar på att samhället ännu inte är moget att peka ut snusarna på samma sätt som det är helt acceptabelt att göra med rökarna idag. Den svenska folksjälen vill inte inse att det svenska snuset är lika mycket skit för hälsan som cigaretter.

Mike sa...

Lika mkt skit... De e väl ändå inte sant?
Ok, mkt nikotin, inte bra för hjärta och blodkärl, men det är ju inte ens bevisat att det skulle vara cancerframkallande.