torsdag, maj 14, 2009

Rabarbersorbet

På begäran från flera håll kommer här receptet på sorbetglassen.

Detta behöver du:
ca 300 gram rabarber (5-6 dl skuren)
1½ dl vatten
3/4 dl socker
3 äggvitor
2-3 msk socker

Så här gör du:
Skölj och skala rabarber. Skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg sedan i rabarbern och koka den mjuk under lock. Tar inte så lång tid, ca 5 minuter. Häll sedan massan i en form och låt den svalna. Ställ sedan in formen i frysen i ca 1 timme så att den stelnar till en halvfast massa. När en timme har gått ska äggvitorna vispas fluffiga och blandas ner i formen med rabarberkrämen. Ställ sedan tillbaka formen i frysen och vänta på att den ska stelna. Under stelningsprocessen kan man röra några gånger för att få in luft och fluff i glassen.

Lycka till!

Inga kommentarer: